Ibland när man är ute med kameran för att fota händer det saker som man inte alls har räknat med. Man får träffa djur som man kanske inte har väntat sig att få träffa på just där och då. Som den gången när jag hade cyklat ner till småbåtshamnen och stod och tittade ut över vattnet och får se något komma simmandes i riktning mot där jag stod. Ser den lilla våta varelsen ta sig upp ur vattnet och samtidigt inser jag att jag har fel objektiv på kameran. Springer bort till cykeln får av det objektiv som sitter på kameran och får på telet, springer tillbaka och ser att den otroligt söta lilla minken igen bland stenarna. Förstod att jag bara skulle få en kanske två chanser att få en bild innan den skulle försvinna. Fick bara en chans och så här blev bilden på minken
 
 
Vid ett annat tillfälle hade jag varit ute i skogen och fotat macro. Kameran var nerpackad i väskan och jag var på väg till cykeln för att åka hem. Har en tjej som går en liten bit framför mig med en liten hund som plötsligt säger, det kommer en älg. Jag vet inte hur fort jag fick upp kameran ur väskan, för där kom han inte alls många meter från oss.
 
 
 
Han var så fin och såg så nyfiken ut när han stannade till för en kort sekund och tittade på oss innan han lugnt och stilla fortsatte in bland träden.
Efter dessa två helt olika möten har jag aldrig träffat på varken mink eller älg igen när jag varit ute och fotat. Jag  är ju ofta nere vid sjön och även i skogen, men de har lyst med sin frånvaro. 
 
HA EN BRA DAG!!
 
 
 
 
 

foto, mink, älg,

9 kommentarer

Netti Starby

04 Dec 2017 09:44

Vad kul att du lyckades hinna fota dina oväntade besök :-D Kramis

Svar: Tusen tack! Ja det var snabba ryck vid båda dessa tillfällen :)
Maria

MADDISENJ.SE

04 Dec 2017 11:36

Vilka fina bilder!!

Svar: Tack så jättemycket!
Maria

Amanda

04 Dec 2017 14:20

Så fina bilder<3

Svar: Tusen tack!
Maria

Carro

04 Dec 2017 18:55

Tack för tipset och häftigt att fånga vilda djur på bild! :)

Svar: Tack så mycket! Varsågod, det var så lite så :)
Maria

Anita

04 Dec 2017 19:00

Men åh, häftigt :D :D

Svar: Ja, man vart riktigt glad när man kom hem efter dessa två möten :)
Maria

Linn

04 Dec 2017 19:06

Så häftigt att du fick det på bild! Kram

Svar: Tusen tack! Ja, det var kul :)
Maria

Hanna

04 Dec 2017 20:53

men Gud så fin bild!<3

Svar: Tusen tack!
Maria

Johanna Utterberg

04 Dec 2017 21:10

Men wow vad häftigt och så fina bilder! :)

Svar: Tusen tack! Det var kul att träffa dessa fyrbeningar :)
Maria

Anneli - A'la Foto

04 Dec 2017 23:52

WOW vilken lycka att få se en mink och få en sån superbra bild på den! OJ OJ så söt den är! <3
Älgar är jag lite mera van vid och har också haft framför kameran några gånger men skulle göra vad som helst för en mink! Eller räv!! Ja, vi har tur vi som har kameror! Vi får uppleva så mycket tack vare vår hobby! :O)

Svar: Ja, dessa två möten bär jag med mig för resten av livet. Den lilla minken var bedårande söt, är så glad att jag fick denna enda bild på den :)
Maria

Kommentera

Publiceras ej