För ett antal år sedan när jag bodde i en lägenhet som låg utmed "älva" fick jag en dag se nåt brunt burrigt ligga ute på gräsmattan. Såg inte först vad det var, efter en liten stund rörde det på sig och jag förstod att det var en fågelunge. Vilken art det var det kunde jag inte se där ifrån min balkong. En grane kom förbi och hon sade att det var en duvunge.
 
 
Jag tog med mig kameran och gick ut. Kom väldigt nära som ni kan se. Den låg där och kikade på mig, och jag ville så gärna flytta den för den låg så öppet där mitt på gräsmattan. Men man ska ju inte röra djurungar om det inte behövs. Denna lilla unge blev försedd med mat av båda sina föräldrar det hade grannarna sett.
 
 
Fram mot kvällen började det regna och den lilla stackarn förflyttade sig till ölandstokhäcken en bit bort för att söka skydd. Där låg den fortfarande sent på kvällen när jag tittade till den innan jag gick och lade mig. På morgonen dagen efter var det inte lika roligt längre, för något annat djur hade hackat ihjäl den. Det var bara slamsor kvar av den lilla burriga och lurviga duvungen. Den som skulle blivit lika fin som den här fullvuxna duvan som jag fotograferade vid dammen i stadsträdgården samma sommar.
 
 
Det är tufft där ute i djurriket...
 
HA EN BRA DAG!!!
 
 

duvunge, fåglar,

5 kommentarer

Hanna

05 Nov 2017 10:56

Åh men tack! :)
Så fina bilder!

Svar: Tack så jättemycket!
Maria

Netti Starby

05 Nov 2017 12:04

Nej fy vad tråkigt! Kramis

Svar: Det är ovanligt att man får se duvungar så här, så det var jättetråkigt att det blev som det blev :(
Maria

Anneli - A'la Foto

05 Nov 2017 14:07

Ja, det är verkligen hårt i djurriket! Jättetråkigt när sånt här händer och det hade satts sig djupt i mig om jag upplevt det! Stackars lilla fågelungen!
Det är som måsungar som ramlar ur sina bon mitt i stan! De stapplar omkring i trafiken och jag mår så dåligt av att se det men många klarar sig konstigt nog väldigt bra!

Svar: Vi var många som var ledsna dagen efter då vi upptäckte detta. Jag har stoppat ett antal bilar då det varit måsungar på gatorna och sedan försökt få bort de små liven till tryggare plats :)
Maria

Amanda

05 Nov 2017 16:32

Men gud så söt <3

Svar: Visst är den, men så tråkigt att den inte fick leva :(
Maria

Anita

05 Nov 2017 19:21

Åh fy... Verkligen hårt med Djurlivet :((

Svar: Ja det är tufft där ute i naturen ;(
Maria

Kommentera

Publiceras ej