Jag har haft turen att få se och lyckats fotografera en del fågelungar de senaste veckorna, och idag tänker jag visa er dom bilderna.
 
Först ut får bli den lilla pilfinkungen som sitter på staketet till grannens täppa
 
En blåsig dag nere vid sjön träffade jag på den här lilla stenskvättaungen
 
 
Vid en garagenedfart träffade jag på dessa söta talgoxeungar
 
 
Idag åker jag till landet, ska bli så skönt att komma hemifrån ett par dagar. Har varit lite mycket de senaste dagarna med nya köksluckor, sotare och en massa städ :)
 
HA EN FIN OCH BRA LÖRDAG!!
fågelunge, fåglarn, pilfinkg, sommark, stenskvätta, talgoxe,
På söndagens promenad under midsommarhelgen tog jag mig till "dungen" för att se om krolliljorna blommade och det gjorde dom. På detta ställe fanns det tidigare hus och trädgårdar, men för ganska så många år sedan så revs dessa bostäder och platsen har blivit mer som en dunge eller park kan man säga. 
 
Dessa krolliljor är så fina tycker jag
 
 
Efter besöket i "dungen" styrde jag stegen mot Stadsträdgården, där träffade jag på den badande bofinken Knut
 
På hemvägen fick jag av en ren tillfällighet syn på en duva i ett kastanjeträd som låg i sitt bo och ruvade. Blir spännande  att se när jag går förbi där nästa gång om det finns ungar där då eller inte.
 
Idag kommer sotaren hit för att rensa ventilerna i min lägenhet. Efter de är klara kan jag fixa iordning det sista i köket. Blir skönt när allt är klart och det är slut på spring med folk här för den här gången. Till hösten är det dags för nästa race, då kommer mattläggare hit för att byta matta i sovrummet.
 
HA EN FIN OCH BRA DAG!!
 
 
bofink, duvan, liljor, sommar,
Så heter de skulpturer som Skövde lånat ut till Lidköping och som nu står vid råhustrappan på torget. De är gjorda i granit av konstnärinnan Marianne Lindberg de Geer. I utbyte för detta lånet av dessa supersöta grisar har Lidköping lånat ut statyn Sara Videbäck som brukar stå vid Lidan framme i stan.
 
 
 
 
Jag tycker de är supersöta, och för min del skulle de gärna få stå kvar. Men de vill nog tillbaka till Skövde när detta utbytet är över i slutet av augusti, och Sara vill nog komma hem till Lidköping :) Har bilder på statyn av Sara videbäck, men hittar dom inte :(
 
Mitt kök det är som nytt nu med de nya luckorna. Såå nöjd. Ni ska få se bilder nästa vecka då allt är iordning här. Det var så varmt igår, så jag fick bara gjort det allra viktigaste som att torka bort damm från luckor och lådor och dammsuga. Städningen fortsätter idag :)
 
HA EN FIN OCH BRA DAG!!
 
lidköping, piglets, skulptur, sommari,